Kriteria keur Qualifying pikeun lahan baseuh tina bedana

Dina raraga dianggap hiji Wetlands sahiji bedana ku Society of lahan baseuh Ilmuwan lahan baseuh mangrupa kedah némbongkeun salah sahiji atawa leuwih tina kriteria disadiakeun dina daptar 1 jeung salah sahiji atawa leuwih tina kriteria disadiakeun dina daptar 2. Paguyuban lahan baseuh Ilmuwan 'Wetlands sahiji bedana' Daerah Bab Reviewers kudu pangawasan leuwih nominasi tur didorong ngagunakeun pangaweruh koléktif maranéhanana jeung kaahlian ti wetlands régional lamun milih Wetlands sahiji bedana.

* Catetan: Aya henteu set thresholds pikeun fungsi jeung jasa dina daptar 2. Beungbeurat buktina ragrag kana ngalamar. Ieu pakasaban reviewers 'pikeun nangtukeun lamun assessment nu ngalamar urang téh sah.

Daptar 1: A lahan baseuh kedah demonstrate sahenteuna salah sahiji kriteria 5 handap:

  1. Ayeuna a Ramsar Loka
  2. Didaptarkeun dina leuwih ti hiji daftar "lahan baseuh berharga" ku agénsi sumberdaya alam atanapi organisasi nongovernment.
  3. A tipe lahan baseuh langka atawa unik dina wilayah biogeographical sorangan
    Rapat kriteria ieu bakal kaasup tapi teu diwatesan ka, wetlands kalawan hidrologi unik atanapi Kimia nu nyieun langka dina wilayah sorangan.
  4. Ngajaga biologis rupa-rupa lahan baseuh flora, fauna jeung / atawa habitat maranéhanana
  5. Ngarojong nomer signifikan tina fauna lahan baseuh-gumantung, kayaning, manuk cai atawa lauk

Daptar 2: A lahan baseuh kudu balik luhur sarta saluareun di sahenteuna salah sahiji layanan handap dibéréndélkeun di handap:

  1. Sistim sustaining diri nu mertahankeun ékologis konektipitas / kohési
  2. Estetika / budaya nilai warisan / provisioning
  3. Rekreasi (birdwatching, ekowisata)
  4. Atikan / Panalungtikan
  5. Aquifer ngecas
  6. badai abatement
  7. gudang caah / mitigasi
  8. gudang karbon
  9. pamutahiran kualitas cai